Translate

2012 m. lapkričio 25 d., sekmadienis

Amerika - svajonių žemė?

Daugelis iš mūsų Amerika įsivaizduojame kaip naujų galimybių šalį. Nusiimkite rožinius akinius kuriuos sukūrė banali žmonių masė. Ar iš ties viskas ten auksu dengta?  Kodėl tiek daug žmonių nudega? Ir kodėl visi įsivaizduoja , jog viskas taip lengva ranka pasiekiama? Aišku sakysite, kad čia svajonės o svajoti galima, bet ką. Bet jeigu iš tikro nori, kad tos svajonės išsipildytų nemanot, kad reiktu įdėti daug darbo ir investicijų? Juk laimės kūdikiai irgi be darbo milijonų neuždirba. Tikriausiai daugelis paauglių paklaustų kur emigruosi kai baigsi mokyklą? atsako: JAV. Bet ar suprantate, jog į JAV emigruoti legaliai išties sunku. Juk turi laimėti žalia kortą arba būti labai geras kurios nors srities specialistas. Dar vienas aspektas kodėl JAV nebetokia kokia buvo. JAV visada laikyta stipriausia šalimi pasaulyje. Atrodo, jog nuvažiavęs ten iš kart kilsi į aukštumas. Bet pasidomėkite ar toje Amerikoje jau taip smagu?

  •  Nuo 2010 metų JAV kasdien uždaro vidutiniškai po 23 gamyklas.
  • Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad šiuo metu 42 proc. JAV darbuotojų gyvena nuo algos iki algos.
  • Pagal pajamų nelygybę JAV užima 93 vietą.                                                                   Daugiau informacijos: Ekonomika.lt
Taigi visi skubame ten, bet nepažiūrime ar ten nėra blogiau nei čia? Juk ten skiriasi viskas ir kainos (maisto, rūbų, apyvokos daiktų) ir algos. Pagal algas ten vos ne toks pat pragyvenimo lygis kaip čia Lietuvoje. Nepriimkite tvirtų sprendimų visko neapgalvoję.  


 Ir Amerikoje tinginys badą kenčia :)








2 komentarai: