Translate

2012 m. gruodžio 1 d., šeštadienis

Pasiekti tikslą?


Tikriausiai daugelis iš Jūsų esate pagalvoję, kad Jūsų draugai, šeimos nariai ir artimi žmonės įtakoja Jūsų sprendimus, tikslus bei kūrybines idėjas.
Štai pavyzdys. Jūs gražiai tapote. Pabaigus mokyklą norite tapti profesionaliu dailininku. Jūsų draugai netaktiškai komentuoja jūsų darbus. Šeimos nariai nepritaria jūsų pasirinkimui. Greičiausiai jie yra eiliniai karjeristai, manantys, kad meno specialybės pasirinkimas yra tolygus skurdui. Esant nuolatinei kritikai ir spaudimui, rintkis perspektyvesnę specialybę, žmogus pradeda nykti kaip asmenybė. Kaip asmenybė turinti savus tikslus ir pažiūras.
Daiktai taip pat įtakoja žmonių sprendimus. Šiuolaikinio jaunimo samprata tai galėtų būti naujosios technologijos: kompiuteriai, išmanieji įrenginiai ir kt. 
Grįžkime prie pirmosios minties. Žmogus stebėdamas, jog jo niekas nevertina dažniausiu atveju jis pasiduoda. Pasiduoda ir nustoja daryti tai, ką geriausiai moka. Pasidavęs žmogus nebenori ir nebeturi jėgų stengtis, todėl, palaipsniui, visiškai pamiršta, jog turi talentą. Talentą, kurio pavydi tikrai ne vienas. Tad kokios yra šios situacijos pasekmės? Niekada nežinome žinoti kas bus netolimoje ateityje. Gal Jus partrenks mašina. Gal laimėsite milijoną. O dokumentų sutvarkymui būsite paprašyti atsiųsti 6 dolerius. Jus apgaudinės daugelis. Po daugelio klaidų, Jūs greičiausiai būsite gyvenimu nusivyles dar labiau, nei tada kai pasipasakojote apie savo svajones artimiesiems ar draugams.O jie pasakė, kad Jūsų pasirinkimas yra absurdiškas. Tai nereiškia, jog reikia atsisakyti savo tikslų.
Pavyzdžiui jūs pabaigėte kokius tai mokslus ir įsidarbinote ofise. Darbas gerai apmokamas, atrodo, jog jums nieko nieko netrūksta. Bet ar Jūs jausitės laimingi? Jūs visą gyvenimą sau priekaištausite, jog turėjote galimybe , bet ją nepasinaudojote. Priekaištausite sau tol, kol jums tai atsibos. O kai atsibos, jūs imsitės savo svajonės įgyvendinimo. Kadangi jau dirbote ofise, tai svajonės siekti greičiausiai bus lengviau, juk darbas buvo gerai apmokamas. Niekada nevėlu viską keisti!
Kitas pavyzdys optimizmiškesnis, tačiau tuo pačiu šiek tiek egoistiškas. Jus nuo mažens traukia aktorystė, režisūra bei teatras. Pabaigę mokyklą nuspredžiate studijuoti režisūrą. Jūsų draugai ir šeimos nariai mano, jog tai netinkama specialybė ateičiai. Kadangi jau esate pabaigęs mokyklą, ir įsitikinęs savo apsisprendimu gebėsite visiems paaiškinti, kodėl nusprendėte mokytis režisūrą. Svarbu, kad esate įsitikinę, jog norite ir galite tai padaryti. Sutikite, pats geriausias jausmas yra matyti žmonių, kurie jus įtikinėjo, kad ši specialybė ar profesija yra prasta, veidus, kai pamato Jūsų režisuotą filmą Kanų kino festivalyje. Siekite savo tikslų ir gyvenkite laimingą gyvenimą.
Jeigu klystate, nebijokite ieškoti pagalbos. Srities profesionalai jums padės su mielu noru. Juk ir jie kažkada buvo tokie jauni kaip ir Jūs. Darė klaidas. Ieškojo pagalbos. Negalvokite, kad Jūs tokie vieninteliai. Iš klaidų mokomės. Mokslai padeda tobulėti.
Negana turėti tikslą. Norint pasiekti tikslą, neužtenka tik labai norėti. Tikslo pasiekimui reikės daugybės pastangų. Daugybės pastangų gali būti maža. Kliūtis, prie kurios suklumpa daugybė žmonių yra pinigai. Tačiau jei aktyviai sieksite tikslo, rasite ir finansavimo šaltinių, rėmėjų. Rėmėjais gali būti bet kas. Jums padėti gali užsimanyti net ir didžiausi jūsų sprendimo skeptikai. Jie gali įžvelgti būdą pasipelnyti. Tad visada labai atidžiai išnagrinėkite pasiūlymus. Mano manymu sąžiningas tikslo siekimas yra pats pagrindinis laimingo gyvenimo aspektas. Tačiau siekdami tikslų suprasite, kad ne visi yra sąžiningi. Jums patiems gali būti tekti būti nesąžiningiems. Ne visada norai atitinka realybę. Sąlygas diktuoja gyvenimas. Atsikratykite pašalinių ir nereikšmingų minčių. Pavyzdžiui : ką jis pagalvos? Ką ji pasakys? O jeigu kažkas kažkam nepatiks?
Juk žmonės ateina ir išeina o jūs su savimi liekate visą likusį gyvenimą.
Nesileiskite manipuliuojami.
Svarbiausia žinoti ko nori, siekti ko nori ir būti kuo nori.


Mano tikslas visada buvo, yra ir bus pasaulį, kuriame gyvena dabartinės ir gyvens ateinančios kartos, padaryti geresnį. - Hillas Napoleonas 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą