Translate

2012 m. spalio 24 d., trečiadienis

Motyvacija! :)

Taigi sveikučiai mažyčiai. Nenorėdama pamesti minties labai norėčiau, kad žmonės kurie pradėjo skaityti mano įrašus man parašytu į paštą : blakstienosblogas@gmail.com arba i http://ask.fm/blakstienosblogas savo paštą arba ask.fm'ą  ir aš Jums siūsiu naujus įrašus! J
Šaindienos tema apačioje :)

Mokslas.
Daugeliui paauglių mokslas atrodo šūdo vertas dalykas. Viskas ko moko mokykla jums bus naudinga. Juk mokykla tam jog būtumėte ne tušti besmegeniai :) Kartais vaikai ar paaugliai nesusimąsto apie savo ateitį, tikslus ir siekius. Dažnai vaikaims nesiseka kažkokie konkretūs dalykai. Duokime pavyzdį : chemija. Kai kuriems tai atrodo totalus kosmosas ir nesamonė. Aišku kaip visada kai nesupranti lengviausia kaltę suversti mokytojui. Taip, aišku kartais būna ir taip,kad mokytojas nenori mokyti tų kurie nesupranta, bet dažniausiai mokytojas nori paaiškinti vaikams tą temą. Taigi galbūt pirmiausiai reiktų pažiūrėti ką pats darai (šneki per pamokas su kitu savo draugeliu, paišai kvadratėlius sasiuvinį, muzikos klausaisi ) ir po to skundies, kad tau neaišku o mokytojas pradeda rėkti. Juk tai natūralu. Jeigu tu kažkam aiškintum, stengtusi jog jis suprastu o jam atsiprašant p* tai manau ir tavo nervai neatlaikytų. Kitas dalykas. Būna jog tu tikrai stengiesi mokytis, samdaisi korepetitorius ir atrodo jog va mokykloj viską puikiai o per kontrolinius šast ir nepasiseka. Nereikia to dalyko mesti ir padėti į šalį. Jei tau sunkiau įkandama tema tiesiog paiimk kai turėsi laisvo laiko ir išsiaiškink tą temą tobulai. Tarkim tau reikia išmokti kaip spręsti lygti. Išsiaškini ir jeigu reikia dar kokį 100 tų lygčių išprendi, kad tai liktų tavo smegenėlese. Ir niekada nenorėk rezultato iškarto. Jei tau išėjo 3-4 ir tu jau labai pasimokei ir išėjo 6-7, nenusimink tai reiškia, kad Tu tobulėji. Šaunuolis :) Stengis toliau ir nepaleisk visada atsiras žmonių kurie Tave palaikys!. O jei ne, visada būsiu aš, nesidrovėk ir parašyk man :)
Dar vienas dalykas kurio nepaminėjau!
Tiems kuriems yra visiškai vienodai ant jų ateities ir jie eina į mokyklą, kad nežymėtų n raidžių arba mokosi, kad tik tėvai nerėktu už blogus pažymius. Kodėl tėvai rėkia? Rėkia nes jie nori jums įkrėsti proto. (Aišku čia jau kita tema ir man reiktų rašyti apie tėvų supratima dar dvi valandas, bet gal vėliau. :)) Jiem rūpi jūsų ateitis taigi nebūkite kiaulės ir susimkite, nes viskas priklauso nuo jūsų pačių. Tai gali būti ir papraščiausias nesubrendimas, bet spręsti jums, mielieji :)
Su didžiausia meile sekmės jums, Blakstiena :)  
P.S. Motyvacija jums siekiant tikslų!